Çay keyfinizi katlayacak 5 kek tarifi
Dere otlu, maydanozlu kek
Malzemeler
200 gr un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1,5 çay bardağ ısıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 demet dereotu, 1 demet maydanoz doğranmış
Karışık baharatlar
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın. Yumurta, süt ve sıvı yağı geniş bir kapta çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu yumurtalı karışımın üzerine yavaş yavaş yedirerek karıştırın. Pul biber, karabiber ya da sarımsak tozu ile istediğiniz gibi baharatlayın. Dereotu ve maydanozu da ekleyip karıştırarak yağlanmış kek kalıbının içine dökün.
Aşama 2
Fırında 30 dakika pişirin. Kontrol edip soğumaya bırakın. Beyaz peynir ile servis edebilirsiniz.