Çay keyfinizi katlayacak 5 kek tarifi

Reçelli kek

Malzemeler

200 gr pudra şekeri

200 gr yumuşatılmış tereyağı

4 yumurta, çırpılmış

200 gr un

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı süt

Dolgu için;

100 gr sade krema

140 gr elenmiş pudra şekeri

Vanilya özü

Yarım 340 gr kavanoz çilek reçeli

Pudra şekeri, süslemek için

Aşama 1

Fırını 200 derecede ısıtın. İki adet kek kalıbına tereyağı sürün ve yapışmaz pişirme kâğıdı ile kaplayın.

 Aşama 2

Geniş bir kapta 200 gr pudra şekeri, 200 gr yumuşatılmış tereyağı, 4 çırpılmış yumurta, 200 gr un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı sütü pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edene kadar çırpın.

Aşama 3

Karışımı teneke kutulara bölün, yüzeyi bir spatula veya bir kaşığın arkası ile düzleştirin. Yaklaşık 20 dakika pişirin ve kontrol edin ona göre fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.

Aşama 4

Dolguyu yapmak için, 100 gr kremayı pürüzsüz ve kremsi hale gelene kadar çırpın, ardından kademeli olarak 140 gr elenmiş pudra şekeri ve bir damla vanilya özü (eğer kullanıyorsanız) ile çırpın.

Aşama 5

Hazırladığınız kremayı keklerden birinin altına sürün. Üzerine 170 gr çilek reçeli koyun ve ikinci keki üstüne kapatın. Servis yapmadan önce biraz pudra şekeri serpin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil