Çay keyfinizi katlayacak 5 kek tarifi
Reçelli kek
Malzemeler
200 gr pudra şekeri
200 gr yumuşatılmış tereyağı
4 yumurta, çırpılmış
200 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt
Dolgu için;
100 gr sade krema
140 gr elenmiş pudra şekeri
Vanilya özü
Yarım 340 gr kavanoz çilek reçeli
Pudra şekeri, süslemek için
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın. İki adet kek kalıbına tereyağı sürün ve yapışmaz pişirme kâğıdı ile kaplayın.
Aşama 2
Geniş bir kapta 200 gr pudra şekeri, 200 gr yumuşatılmış tereyağı, 4 çırpılmış yumurta, 200 gr un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı sütü pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edene kadar çırpın.
Aşama 3
Karışımı teneke kutulara bölün, yüzeyi bir spatula veya bir kaşığın arkası ile düzleştirin. Yaklaşık 20 dakika pişirin ve kontrol edin ona göre fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
Aşama 4
Dolguyu yapmak için, 100 gr kremayı pürüzsüz ve kremsi hale gelene kadar çırpın, ardından kademeli olarak 140 gr elenmiş pudra şekeri ve bir damla vanilya özü (eğer kullanıyorsanız) ile çırpın.
Aşama 5
Hazırladığınız kremayı keklerden birinin altına sürün. Üzerine 170 gr çilek reçeli koyun ve ikinci keki üstüne kapatın. Servis yapmadan önce biraz pudra şekeri serpin.