Çay keyfinizi katlayacak 5 kek tarifi
Peynirli kek
Malzemeler
75 gr tereyağı, eritilmiş,
75 gr un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
150 gr polenta
3 yumurta
350ml tam yağlı süt
100 gr olgun kaşar, rendelenmiş
2 küçük veya 1 orta boy kabak (yaklaşık 200 gr), kesilmiş ve kabaca rendelenmiş
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın, bir uzun kek kalıbına tereyağı sürün. Unu, polentayı ve kabartma tozunu 1 çay kaşığı tuzla bir kapta karıştırın.
Aşama 2
Yumurtaları, sütü ve eritilmiş tereyağını bir sürahide çırpın. Kuru malzemeleri dökün ve karıştırın. Peyniri ve kabakları karıştırın. Bu aşamada oldukça akıcı olacaktır, ancak endişelenmeyin çünkü polenta yavaş yavaş şişer ve sıvıyı emer.
Aşama 3
Karışımı uzun kek kalıbına dökün ve 30 dakika kadar pişirin. Tamamen soğumaya bırakın, sonra çıkarın ve dilimleyin. Zeytin ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.