Çemen nasıl yapılır? Kahvaltılık çemen tarifi ve malzemeleri
Salçanın içine ceviz, sarımsak ve baharatların eklenmesiyle elde edilen çemen kahvaltıların vazgeçilmezi olarak sofralarda yerini alıyor. Siz de bu müthiş lezzeti evinizde yapmaya ne dersiniz? Kahvaltılık çemen tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...
Ortadoğu'dan Balkanlar'a kadar pek çok mutfak kültüründen Türk mutfak kültürüne aktarılmış lezzetler bulunuyor. Bunlardan biri de kahvaltılık çemen sosu. Hazırladığınız çemeni, kızarmış tereyağlı ekmeğin üzerine sürerek ya da yağda yumurtaya karıştırarak tüketebilirsiniz. Kahvaltının dışında misafirlerinize kanepeler yaparken kullanabilir yada meze olarak koyabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa çemen tarifine geçelim... (Bu tarifin ardından Meze tarifleri konusu ilginizi çekiyorsa acuka, şakşuka, semizotu salatası, Girit ezmesi, havuç tarator, haydari, rus salatası, atom tariflerine de bakabilirsiniz.)
4 kişilik
10 dakika
0 dakika
300 kalori
Çemen tarifi için malzemeler
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı ceviz dövülmüş
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 4 diş sarımsak
1
Bütün malzemeleri bir kapta homojen olana kadar karıştırın.
2
Buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.