Cevizli burma tatlısı

Cevizli burma tatlısı tarifi

Malzemeler:
6 baklava yufkası
150 gr eritilmiş tereyağı
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Üç yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Üzerine ceviz serpiştirin ve yufkaları oklavaya sarın. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürün ve yağlamış tepsiye alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yağ sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil