Cevizli sucuk nasıl yapılır? Adım adım cevizli sucuk tarifi ve yapılışı

Evde yapılabilecek pek çok eşsiz lezzet bulunmaktadır. Bunlardan birisi de cevizli sucuk. Soğuk kış günlerinde sıcak bir çayın yanında ya da özel günlerde ikramlık olarak tercih edebilirsiniz. Peki Cevizli sucuk nasıl yapılır? Adım adım cevizli sucuk tarifi ve yapılışı...

4 kişilik
15 dakika
15 dakika
268 kalori

Cevizli sucuk tarifi için malzemeler

  • 500 g ceviz içi
  • 500 g pekmez
  • 250 g un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Mısır nişastası

Cevizli Sucuğun Faydaları

Cevizli sucukta bulunan potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, lif ve fosfor bakımından faydalı bir gıdadır. Vitamin ile mineralce de oldukça zengin bir besindir. İçerdiği nadir gıdalardan olan selenyum sayesinde, selenyum kanserinin önlenmesinde ve tiroit bezinin tedavisinde önemi çok büyüktür. Oluşabilecek kalp rahatsızlığın önüne geçerek sağlıklı bir yaşam için faydalıdır. Kansızlığa karşı etkili olan cevizli sucuğun anemi hastalığına fayda sağlamaktadır.
1 Cevizli sucuk yapmak için öncelikle cevizlerin yumuşamasına ve lezzetlerinin daha iyi özleşmesine yardımcı olmak amacıyla cevizleri derin bir kabın içine yerleştirip üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Ardından bir gece boyunca bekletin.
2 Cevizleri ipe asmak için, ipi iğneye geçirin ve ucuna sıkı bir düğüm atın.
3 Yumuşayan cevizleri ipin ortasından geçirerek dizin.
4 Bir tencereye diğer tüm malzemeleri koyun ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
5 Cevizleri ipten geçirdikten sonra, hazırladığınız sosun içine daldırın. Sosun cevizlere iyice nüfuz etmesi için üzerine kaşıkla dökün.
6 Cevizli sucuklarınızı asarak iki gün boyunca bekletin.
7 İki günün sonunda, cevizli sucuklarınız servise hazır. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil