Cevizli ve kahve glazürlü kek

Malzemeler
170 gr tereyağı
2 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı esmer şeker
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı un (ekstra)
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz
3 yumurta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı yoğurt
Kahveli glazür için
6 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:
Tereyağını sos tenceresine alın ve orta ateşte eritin. Ocağı kısıp 5-6 dakika daha kızdırın. 30 dakika derin dondurucuda bekletin. Bir kasede 3/4 su bardağı ceviz içi, yarım su bardağı esmer şeker ve 2 tatlı kaşığı unu harmanlayın. 3 yemek kaşığı kahverengi tereyağından ekleyip çatalla karıştırın. Ayrı bir kapta 3 su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Kalan tereyağını mikserle 30 saniye çırpın. 1.5 su bardağı esmer şeker ekleyip çırpmaya devam edin. Teker teker yumurtaları ekleyin. Vanilya, un karışımını, yoğurdu, tereyağlı karışıma ekleyip karıştırın. Kalan cevizleri ekleyin. Hamurun yarısını kalıba aktarın. Dolguyu üzerine serpiştirip kalan hamuru üzerine ekleyin. Fırında 50 dakika pişirin. 45 dakika soğuttuktan sonra glazürü üzerine gezdirin.

Glazür
6 tatlı kaşığı süt ile kahveyi karıştırın. Pudra şekeri ve 2-3 tatlı kaşığı süt ekleyip karıştırın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil