Chateaubriand (Şatobiryan) tarifi nasıl yapılır?
Fransız mutfağının en lezzetli etlerinden biri olan Chateaubriand dana bonfile parçası olarak bilinir. Izgara üzerinde kızartılan bu et az pişmiş haliyle oldukça lezzetlidir. Peki Chateaubriand (Şatobiryan) nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
3 kişilik
15 dakika
35 dakika
200 kalori
Chateaubriand tarifi için gerekli malzemeler
- 450 gr dana bonfile (ortadan kesilmiş)
- Tuz
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- yumuşatılmış ve bölünmüş
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta arpacık
- ince doğranmış
- 150 gr et suyu
- 150 gr su
- 1 yemek kaşığı taze tarhun
- doğranmış (veya 2 çay kaşığı kurutulmuş)
1
Bonfilenin her yüzü tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
2
Tavada tereyağı eritilir ve bonfile tereyağında pişirilir. Her yüzeyi 3 dakika pişirilir.
3
Bonfileyi bir fırın tepsisine yerleştirilmiş bir rafa aktarın ve fırına koyun. Fırında nasıl pişmiş seviyorsanız 15-20 dakika pişirin.
4
Fırından çıkınca bir tabağa alın ve üzerine folyo sararak dinlendiremeye bırakın.
5
Eti pişirdiğiniz tavada arpacık soğanlarını kavurun. Ardından suları ekleyerek pişirin.
6
Sıvının yarısı uçana, karışım kıvam alana kadar pişirin. Ardından eti dilimleyin ve üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.