Çiğ börek (çibörek) nasıl yapılır? Adım adım çiğ börek tarifi
Hamur işleri sofraların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi çiğ börek geleneksel bir Kırım Tatar yemeği. Kıymalı iç harcıyla ve incecik hamuruyla tadına doyum olmayan bu böreği sizler de evlerinizde denemeye ne dersiniz? Çibörek tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...
Eskişehir’e göç eden Kırım Türklerinin geleneksel lezzetlerinden biri olan çiğ börek, 250 yılı aşkın bir süredir kentin en sevilen hamur işi olarak karşımıza çıkıyor. Diğer böreklerin aksine incecik yapıya sahip çiğ böreğinin en önemli özelliği kıyma harcının pişirilmeden konuyor olması. Sizler de çay saatlerinizde yada misafirlerinize ikram etmek için bu mükemmel lezzeti mutfaklarınızda deneyebilirsiniz. Adım adım çiğ börek tarifi için malzemelere ve yapılışına bakalım... (Bu tarifin ardından Kolay Boşnak Böreği tarifimize göz atabilirsiniz.)
4 kişilik
25 dakika
15 dakika
377 kalori
Çiğ Börek Tarifi için malzemeler (Hamur için;)
- 2-2.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
İç harcı için;
- 180 gram kıyma
- ½ rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı su
- Karabiber
- Tuz
ÇİĞ BÖREK HAKKINDA
1
Hamur için olan malzemeleri bir kap içerisinde birleştirin. Hamuru yoğurun ve dinlendirmeye bırakın.
2
Harç için malzemeleri bir kapta karıştırın.
3
Hamuru bezelere bölün ve açın. Açılan hamurun yarısına harcı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
4
Kızgın yağda her iki tarafı da kızartılır.
5
Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.