Çikolata bar

Çikolata bar tarifi

Malzemeler
200 g bitter çikolata
60 g fıstık ezmesi yağı
Dolgusu için
60 g süt reçeli
50 g bitkisel margarin
160 g toz şeker
200 g fıstık
200 g marshmallow
Karamel için
1 su bardağı toz şeker
25 g bitkisel margarin
1 çay bardağı süt reçeli
Üzeri için
200 g bitter çikolata
60 g fıstık ezmesi yağı

Hazırlanışı
Çikolata ve fıstık ezmesi yağını bir sos tenceresine alarak benmari usulü eritin. 24 X 24 cm boyutlarındaki bir kalıbın tabanına yağlı kağıt ile kaplayın. Eriyen çikolatayı kalıba döküp bir spatula yardımıyla yayın. Dondurucuda en az 2 saat bekletin. Dolgusu için süt reçeli, bitkisel margarin ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli çırparak pişirin. Katılaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir mikser yardımıyla 5 dakika daha çırpın. Fıstık ve marshmallowu ekleyip çırpmaya devam edin. Fıstıkları ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla tekrar karıştırın. Donduruan çıkarttığınız çikolatanın üzerine yayın. Karamel sosu hazırlamak için toz şekeri bitkisel margarin ile birlikte bir cezveye alın. Şeker karamelize olmaya başlayınca ocaktan alıp süt reçelini ekleyin. Karışım, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirip marsmallowlu karışımın üzerine yayın. Üzeri için de çikolata ve fıstık ezmesini aynı şekilde benmari usulü eritip karamelin üzerine yayıp tekrar dondurucuya alın. Çikolata tamamen donuncaya kadar yaklaşık 2 saat daha bekletin. Kare dilimleyip soğuk servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil