Çikolata dolgulu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Çikolata dolgulu kurabiyeye ne dersiniz? 5 çaylarında, akşam yemekten sonra ağzınızı tatlandıracak bir tatlı tarifi ile geldik. Çikolatalı kurabiye her zaman sizi mutlu edecektir. Peki çikolata dolgulu kurabiye nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
4 kişilik
15 dakika
20 dakika
320 kalori
Çikolata dolgulu kurabiye tarifi için gerekli malzemeler
- 115 gr tuzsuz tereyağı
- 115 gr esmer şeker
- 1 yumurta
- 75 gr tam buğday unu
- 25 gr kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 115 gr yulaf ezmesi
- 5-6 yemek kaşığı çikolata kreması
1
Fırını 180 dereceye ayarlayın. İki ya da üç adet fırın tepsisini yağlayın.
2
Bir kasede tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
3
Yumurta, un, kakao, karbonat ve yulaf ezmesini kaseye ekleyin ve iyice karıştırın.
4
Karışımdan küçük toplar yapın.
5
Topları aralarında mesafe bırakarak tepsiye yerleştirin ve hafifçe bastırarak yassılaştırın.
6
Başparmağınızı una batırın ve her kurabiyenin ortasına bir girinti yapacak şekilde bastırın.
7
Fırına verip 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 2 dakika bekletin ve ardından soğumaları için ızgara telinin üstüne alın.
8
Bir tatlı kaşığıyla kurabiyelerin ortalarına çikolata sürüp servis yapın.