Çikolata soslu ve ayvalı tatlı

Çikolata soslu ve ayvalı tatlı tarifi

Malzemeler:
3 ayva
2 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Tabanı için
1 paket tuzsuz peksimet
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 parça damla sakızı
Sos için
1 paket çikolatalı sos
1 paket bitter çikolatalı sos
4 su bardağı süt
Süslemek için
File badem
Toz Antep fıstığı
Taze meyve

Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şeker, su, vanilya ile birlikte tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Peksimetleri dikdörtgen bir kalıbın içine tek sıra şeklinde dizin. Toz şekeri tencereye alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi alınca 2 su bardağı suyu ekleyin ve birkaç dakika kaynatın. Kepçe ile peksimetlerin üzerine gezdirerek dökün. Ayvaları kevgirle alıp suyunu süzdürerek peksimetlerin üzerine yayın. Muhallebi için süt, un, şeker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Damla sakızlarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Mutfak robotunda ılınıncaya kadar çırpın. Muhallebiyi ayvaların üzerini kapatacak şekilde dökün. Çikolata soslarını tencereye aktarın. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve muhallebinin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince üzerini streç folyo ile kapatarak 1 gece buzdolabında bekletin. Dilimleyip taze meyve, file badem ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil