Çikolata ve ahudulu tart tarifi nasıl yapılır?
Ahududu sevenlere müjde! Çikolatalı ahududulu tart tarifine ne dersiniz? Hem daha hafif hem de bir o kadar lezzetli... Çikolatanın meyvelerle buluşma ahengi her zaman güzel olmuştur! Peki çikolatalı ahududu tart nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
4 kişilik
25 dakika
20 dakika
250 kalori
Çikolata ve ahudulu tart tarifi içi gerekli malzemeler
- 125 g tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Çikolatalı sos için
- 200 ml krema
- 250 g bitter çikolata
- Frambuaz
- Pudra şekeri
1
Tart hamuru için tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamuru unlanmış tezgaha alarak yoğurun.
2
Streç filmle kaplayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dikdörtgen bir tart kalıbını yağlayın.
3
Dinlenen hamuru tart kalıbın içine yayıp çatalla delikler açın. Yağlı kağıt serin ve üzerine kuru baklagil koyarak 180 derece fırında pişirin.
4
Pişmeye yakın baklagilleri çıkartarak kızartmasını sağlayın. Izgara tel üzerine alıp soğumaya bırakın. Çikolatalı sos için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın.
5
Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve çikolata iyice eriyene kadar karıştırın. Soğuyan tartınızın üzerine dökün.
6
Frambuazları tartınızın üzerine dizip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Tartınız ılınınca buzdolabına alıp birkaç saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.