Çikolatalı, kestaneli pasta tarifi nasıl yapılır?
Özel günlerininizin vazgeçilmezi olacak muhteşem bir pasta tarifi.
8 kişilik
30 dakika
5 dakika
542 kalori
Çikolatalı& Kestaneli Pasta için malzemeler;
- 2-3 adet kakaolu pasta tabanı
- 2 paket kakaolu pasta kreması
- Haşlanmış kestane veya kestane şekeri
- Dekor için taze çiçek
- draje çeşitleri
Şurup için;
- 150 ml su
- 3 yemek kaşığı şeker
- İsteğe göre 2 kaşık konyak
Not:
1
Şurup için su ve şekeri 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyunca dilerseniz konyak ekleyebilirsiniz.
2
Kakaolu pasta kremasını paket talimatına göre süt ilave ederek mikserle çırpın.
3
Arzu ederseniz konyak, badem aroması gibi ekstra tatları da ilave edebilirsiniz.
4
Kakaolu pasta tabanlarını bütün olarak veya yuvarlak kalıp ile istediğiniz büyüklükte kesin.
5
Kek tabanının birine şurup sürüp, üzerine kakaolu kremayı kalınca sürün.
6
Ufalanmış kestane serpiştirerek, şuruplanmış ikinci katı yerleştirin.
7
Tüm kek katları bitene kadar aynı işleme devam edin.
8
Daha sonra pastanın tamamını krema ile kaplayın.
9
1 saat buzlukta veya 2-3 saat buzdolabında bekletin.
10
Parlak pasta tozu veya farklı pasta süsleme malzemeleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.