Çikolatalı sufle

Sevgililer için...



Sufle kelimesi Fransızca "souffler" (üfleyip şişirmek) fiilinden gelmektedir, "pişerken şişmiş" anlamında kullanılmaktadır. Fransız mutfağının en tipik tatlılarından biridir. Sıcak ikram edilmesi gerektiği için restoranlarda önceden ısmarlamak ve epeyce beklemek gerekir. Bu durum suflenin yapımı zor bir tarif olduğu algısını yaratır. Oysa yapımı son derece kolay ve pratiktir. İyi kalite bitter çikolata ve pişirmeye hazır sıcak bir fırınınız varsa, Çikolatalı Sufle yapmak çok az vaktinizi alacaktır. 

Sizlere vereceğim tarifin diğer sufle tariflerine göre bir farkı var... İçinde hiç UN YOK!!

Tarif şöyle...

Malzemeler 
150 gr bitter çikolata
130 gr tereyağ
120 gr toz şeker
3 yumurta
Krema ve pudra şekeri

Yapılışı:
1. Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
2. Çikolata ve tereyağı bir kapta benmari usulü (Çikolata ve tereyağın bulunduğu kabı, içinde su kaynayan bir tencerenin üstüne koyun)  ile eritin.  



3. Çikolata ve tereyağı iyice karıştırın.  



4. Başka bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. 




5. Erimiş çikolata ve tereyağı üstüne boşaltın. Hafifçe çırpın.



6. Karışımı ısıya dayanıklı sufle kaplarına dökün. Sufle pişerken şişeceği için kaplarınızı 1-1,5 parmak kadar aşağıda doldurun. 



7. Fırına verin. Şişip üzeri çatlayana kadar pişirin. Kaplarınız küçükse sufle çatlar çatlamaz fırından çıkarın. Kaplarınız büyükse sufle şişip çatladıktan sonra  3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. 




8. Daha önceden hazırladığınız, çırpılmış ve krem şanti kıvamını almış krema ve pudra şekeri ile sıcak sıcak ikram edin.





Afiyet olsun...

Sorularınız için bana pelinsbakery@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer pasta çalışmalarım için Instagram @pelinsbakery hesabını ziyaret edebilirsiniz. 

Herkesin Sevgililer Günü'nü kutlarım...

Tüm yazılarını göster