Çikolatalı ve haşhaşlı spiral kurabiye

Malzemeler
180 gr un
100 gr yumuşatılmış tereyağı
100 gr toz şeker
75 gr sütlü çikolata
75 gr beyaz çikolata
50 gr mavi haşhaş tohumu
1 yumurta
1 tutam tuz

Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. çikolataları bir kaseye alıp kaynayan suyun üzerinde benmari usulü eritin. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta, un ve eritilmiş ılık çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Elinizle yuvarlayıp streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru yağlı kağıt arasında 5 mm kalınlığında açın ve içine haşhaş tohumu serpin rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıdın üzerine bolca haşhaş tohumu dökün ruloyu üzerinde yuvarlayıp her yerine yapışmasını sağlayın ve 1 cm’lik daireler kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra ızgara teli üzerine alıp soğutun.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil