Çilekli cheesecake tarifi nasıl yapılır? Şekersiz ve katkısız tarif...
Şekersiz, katkısız ve glütensiz pişmeyen cheesecake nasıl yapılır?
5 kişilik
300 dakika
0 dakika
546 kalori
Tabanı için;
- 100 gr çiğ badem
- 100 gr hurma
- 25 gr Hindistan cevizi
Orta katman için;
- 150 gr ıslatılmış çiğ kaju
- 50 gr elma suyu
- 50 gr Hindistan cevizi sütü
- 50 gr Hindistan cevizi yağı
Üst katman için;
- 150 gr çilek
- 50 gr frambuaz
- 18 gr elma suyu
1
Taban için gerekli malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve tart kalıbına baskı uygulayarak doldurun. Bunu yaparken taban üzerinde boşluk kalmamasına dikkat edin.
2
Ardından dondurucuda 10 dakika bekletin.
3
Orta katman için ise; 4 saat önceden ıslatılan kajuyu diğer ürünler ile birlikte püre olana kadar mutfak robotunda çekin ve daha sonra taban katmanının üzerine sıvayarak 20 dakika kadar dondurucuya tekrar koyun.
4
Üst katman için; çilek, frambuaz ve elma suyunu robotta çektikten sonra buzluktan çıkardığınız cheesecake’in üzerine dökün.
5
Tekrar buzluğa koyun ve yaklaşık bir saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.