Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktaları...
Kim patates kızartmasına hayır diyebilir ki? Dışarıda yediğiniz patates kızartması ile evde yaptığınız aynı olmuyorsa bir de bu tarifi deneyin... Gizem Güzey tarafından hazırlanan patates kızartması tarifi, 'evde çıtır çıtır patates kızartması tarifi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı olabilir...
Patates kızartması nasıl ortaya çıktı? Bu soru uzun yıllardır Belçika ve Fransa arasında tartışma konusu oldu. İlk ülke de patates kızartmasının kendi topraklarından doğduğunu iddia ediyordu. Fransız tarihçi Madeleine Ferriere ise “Patates kızartması sokak kültürün bir buluşu. Bu nedenle nereden geldiğini bulmak çok zor” görüşünde. Şef Albert Verdeyen'e göre patates kızartması tartışmasız bir şekilde Belçikalı'dır. Verdeyen, "Amerikalılar ona French Fries diyorlar ama bu bir Frankofon Fries'tır" görüşünde. Tarihçi Ferriere ise patates kızartmasını 1789 Fransız Devrimi'nden kısa bir süre önce sokak satıcılarının bulduğunu, Fransa'da ilk kez Paris'in en eski köprüsü Pont Neuf'te ortaya çıktığını söylüyor. Bu tarifimizde işte kökeni bu kadar eski olan pazates kızartmasına odaklanıyoruz. Makalemizde çıtır çıtır patates kızartması tarifini, ayrınca baharatlı tercih edenler için patates baharatı tarifini bulabilirsiniz. (Makarna sevenlerdenseniz evde makarna hamuru nasıl yapılır yazımıza da bakabilirsiniz)
Patates Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
- 3-4 orta boy patates
- 1
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Sıvı yağ
Patates Baharatı İçin Gerekli Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
- 1 yemek kaşığı sebze çeşnisi
- 1 çay kaşığı kara biber