Çıtır pizza tarifi nasıl yapılır?
Elele arşivinden Jale Balcı'nın hamuru ince nefis çıtır pizza tarifi ile karşınızdayız... Aşağıda çıtır pizza tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım...
Şef, yemek kitabı yazarı Jale Balcı'nın çıtır pizza tarifine ne dersiniz? Hazırsanız işte malzemeler ve adım adım tarifin yapılış aşamaları...
6 kişilik
40 dakika
25 dakika
241 kalori
Hamuru için;
- 530 g un
- 15 g tuz
- 320 g su
- 15 g şeker
- 20 g zeytinyağı
- 20 g maya
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 yemek kaşığı krem peynir
- 4 adet bebek kabak
- Erken hasat zeytinyağı
- Yeşil zeytin
- Çeri domates
- Kırmızı biber
- Kabak çiçeği
1
Fırını 200 derecede ısıtın. Bir kabın içine un ve tuzu alıp, karıştırın.
2
Başka bir kaba ise su, maya, zeytinyağı ve toz şekeri beraber karıştırın.
3
Hazırladığınız unu miksere alın ve mayalı suyu yavaş yavaş ilave ederek homojen bir karışım haline getirin.
4
Bu karışımı, üzerini unladığınız bir tezgahta 4-5 dakika kadar yoğurun.
5
Elde ettiğiniz hamuru toparlayın ve iyice yağlanmış bir tepsiye alın, üzerini de yağlayarak streç filmle örtün, ılık bir ortamda mayalandırmaya bırakın.
6
Mayalanan hamuru söndürün, az yağlayın ve tekrar streçleyip mayalandırın.
7
İkinci kez mayalanan hamuru ince bir şekilde açın.
8
Açtığınız hamuru 200 derecede 15 dakika kadar pişirin, fırından çıkarın.
9
Bir kasede labne ve krem peynirleri karıştırın. Hamurun üzerine bu karışımdan sürün.
10
Pizzaya konacak tüm malzemeleri hamurun üzerine eşit şekilde yerleştirin.
11
Üstüne biraz zeytinyağı gezdirin, tekrar fırına koyun. Kenarları kızarınca fırından alabilirsiniz.
12
Fırından çıkarınca az zeytinyağı gezdirerek sıcak servis edebilirsiniz.