Çökertme kebabı tarifi evde nasıl yapılır?
Türk mutfağının en beğenilen kebaplarından biri çökertme kebabı hemen hemen her yörede yapılır. Çıtır çıtır patatesi ile lezzetli etin kavuşması! Evde farklı bir lezzet arıyorsanız o zaman çökertme kebabını denemelisiniz. İşte çökertme kebabı için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
2 kişilik
25 dakika
35 dakika
155 kalori
Çökertme kebabı için gerekli malzemeler
- 3 adet patates
- 350 gr bonfile
- jülyen doğranmış
Sos için;
- 2 adet domates
- rendelenmiş
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt sos için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
1
Patatesler ince kibrit şeklinde doğranır. Doğranan kibrit patatesler fazla nişastalarından arındırmak için suda bekletilir.
2
Jülyen doğranan et tavaya alınır ve kavrulur. Kavrulan ete 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 diş sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.
3
Patateslerin suyu süzülür iyice kurulanır. Kızgın yağda patatesler kızartılır.
4
Domates sos için rendelenen domates, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile birlikte tavada 10 dakika pişirilir.
5
Yoğurt sos için yoğurt içerisine sarımsak eklenerek karıştırılır.
6
Servis tabağına öncelikle patatesler eklenir, yoğurt dökülür, et koyulur ve domates sos gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.