Creme de Barry (Karnabahar çorbası) tarifi nasıl yapılır?
Fransız mutfağının vazgeçilmez çorbası Creme de Barry karnabahar çorbası olarak biliniyor. Lezzetli mi lezzetli karnabahar çorbasını hazırlaması çok kolay. Hem şifa kaynağı hem de lezzetli creme de barry nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı....
6 kişilik
15 dakika
35 dakika
150 kalori
Creme de Barry (Karnabahar çorbası) için gerekli malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 pırasa
- yıkanmış ve beyaz kısmı doğranmış
- 1 baş karnabahar
- parçalanmış
- 1 patates
- küp doğranmış
- 6 su bardağı tavuk suyu ( su ile karışık kullanılabilir)
- 2 diş sarımsak
- ezilmiş
- tuz biber
- 2 yemek kaşığı maydanoz
- doğranmış
1
Tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyin ve ısıtın. Pırasaları ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.
2
Karnabahar, sarımask, patates ve tavuk suyu ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
3
Kapağını kapatın ve kaynatın. Daha sonra yaklaşık 20 dakika veya karnabahar ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Hafifçe soğutun.
4
Pürüzsüz olana kadar bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin. Tavaya geri alın süt ya da tavuk suyu ile istediğiniz kıvama getirin.
5
Çorbayı maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.