Danilo Şef’in nefis tarifi: Raviolone nasıl yapılır?
Masterchef yarışmasının sevilen şeflerinden Danilo Şef'in imza tabağı Raviolone yarışma gününden sonra oldukça merak edildi. Biz de sizler için Danilo Şef'in nefis tarifi Raviolone'yi hazırladık...
4 kişilik
20 dakika
10 dakika
455 kalori
Hamuru için:
- Semolina
- un
- yumurta sarısı
İçi için:
- Yumurta sarısı
- Ricotta
- Ispanak
- Kale otu
- Muskat
- Tuz
- Karabiber
- Soğan
- Sarımsak Limon
Beşamel sos için:
- Tereyağ
- Un
- Süt
- Muskat cevizi
- Parmesan
Crumbel için:
- Un
- tereyağ
- sarımsak
Kırmızı yağ için:
- Füme kırmızı toz biber
- Ayçiçek yağı
Üzeri için:
- Trüf mantarı
1
Semolina unu, beyaz un ve yumurta sarısı ile ravioli hamuru yapılır.
2
İçi için; soğa, sarımsak, kale otu, ıspanak, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesi güzelce kavrulur, soğutulur. Soğuduktan sonra ricotta peyniri ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
3
Başka bir tencerede un ve tereyağ kavrulur, süt eklenerek beşamel kıvamı yakalanır. İçerisine muskat cevizi rendesi ve parmesan peyniri eklenir.
4
Crumbel için ise başka bir tavada un, tereyağ, sarımsak kavrularak hazırlanır.
5
Ravioli hamuru ince açılır, içerisine yuvarlak ve içi boş olacak şekilde kavurduğumuz otlar koyulur. Ortasına ise sadece bir adet yumurta sarısı koyulur. Üst kısmına da hamur yerleştirilir ve güzelce yuvarlak bir şekilde kesilir. Daha sonra suda haşlanır ve hemen bir tabağa çıkartılır. Üzerine yaptığımız beşamel sos, crumble ve tereyağlı kırmızı sosumuz verilir ve servise sunulur.