Deniz börülcesi tarifi nasıl yapılır? Tarif ve püf noktaları
Besin değeri yüksek olan mezeler arasında yer alan deniz börülcesi mevsiminde yapıldığında enfes bir tat bırakır. Tatlı ekşimsi kıvamıyla Ege bölgesinin en meşhur ve en lezzetli mezesidir. Peki deniz börülcesi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı ile deniz börülcesi tarifi...
Deniz börücesi tarifine geçmeden önce biraz bilgi verelim. Ispanakgiller familyasına mensup bir bitki türü olan deniz börülcesi tuzlu suya yakın alanlarda yetişmesi sebebiyle vitamin ve mineral açısından fazlasıyla zengin bir bitki. A, B12, C vitamini, magnezyum, kükürt, kalsiyum, fosfor, çinko, sodyum iyot, lif ve demir kaynağı olduğu için vücudun tuz oranını dengeleme rolüne de sahip. Deniz börülcesi, düzenli tüketildiği zaman metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamanıza da yardımcı oluyor. Ayrıca idrar sökücü etkisi sayesinde vücudunuzdaki ödemden büyük oranda kurtulmanızı da sağlıyor.
DENİZ BÖRÜLCESİ NASIL TEMİZLENİR?
Deniz börülcesi ile ilgili dikkati çeken soru işaretlerinden biri de nasıl temizleneceği... Bol su ile güzelce yıkandıktan sonra tencere içinde 15 dakika kaynatılır ve yumuşayıp yumuşamadıkları kontrol edilir. Eğer yeterince yumuşadıysa saplarından tuttuğunuz börülceleri yukarıdan aşağı doğru sıyırarak temizleyebilirsiniz. Ardından deniz börülcesi, ağız sulandıran yemek tariflerini uygulayabilmeniz için hazır olacak... Aşağıda deniz börülcesi tarifi ve yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. ( Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, Çerkes tavuğu, borani, etsiz çiğ köfte, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, atom tariflerine de göz atabilirsiniz)
Deniz börülcesi için gerekli malzemeler
- 1 bağ deniz börülcesi
- 1 adet limon suyu
- 3 diş sarımsak
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- Tuz