Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Kolay ve pratik dereotlu poğaça tarifi
Çay saatlerinin ve kahvaltı sofraların efsane lezzetlerinden biri poğaçalardır... Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır? Mutfakta çok zamanınızı almayacak olan kıyır kıyor dereotlu poğaça tarifi Lezzet mutfak Şefi Başak Öngel'den geliyor...
Çay saati lezzetleri denildiğinde poğaça tarifleri yıllardır değişmeyen ikramlar arasında bulunuyor. Peki, daha önce dereotlu poğaça denediniz mi? Kahvaltılarınıza eşlik edecek dereotlu poğaçayı evde kendi ellerinizle yapmanız mümkün. İşte yedikçe yedirten kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifimiz...
4 kişilik
10 dakika
30 dakika
237 kalori
Dereotlu Poğaça Tarifi için malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 10 gr kabartma tozu
- 1 demet dereotu
- ince kıyılmış
- 2 adet salçalık kırmızı biber
- 3
- 5 su bardağı un
- Tuz
İçi için;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- çörekotu
1
Yumurta, yumurta akı, yağ, yoğurt bir kapta çırpılır.
2
Kırmızı biberleri ince küp küp kesin.
3
Bütün malzemeleri ekleyin. Bütün malzemeler bir arada yoğurulur.
4
Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
5
İçine beyaz peynir yerleştirin ve kapatın.
6
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.