Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Kolay ve pratik dereotlu poğaça tarifi

Çay saatlerinin ve kahvaltı sofraların efsane lezzetlerinden biri poğaçalardır... Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır? Mutfakta çok zamanınızı almayacak olan kıyır kıyor dereotlu poğaça tarifi Lezzet mutfak Şefi Başak Öngel'den geliyor...

Çay saati lezzetleri denildiğinde poğaça tarifleri yıllardır değişmeyen ikramlar arasında bulunuyor. Peki, daha önce dereotlu poğaça denediniz mi?  Kahvaltılarınıza eşlik edecek dereotlu poğaçayı evde kendi ellerinizle yapmanız mümkün. İşte yedikçe yedirten kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifimiz...

4 kişilik
10 dakika
30 dakika
237 kalori

Dereotlu Poğaça Tarifi için malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 10 gr kabartma tozu
  • 1 demet dereotu
  • ince kıyılmış
  • 2 adet salçalık kırmızı biber
  • 3
  • 5 su bardağı un
  • Tuz

İçi için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • çörekotu
1 Yumurta, yumurta akı, yağ, yoğurt bir kapta çırpılır.
2 Kırmızı biberleri ince küp küp kesin.
3 Bütün malzemeleri ekleyin. Bütün malzemeler bir arada yoğurulur.
4 Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
5 İçine beyaz peynir yerleştirin ve kapatın.
6 Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil