Diyet Lahana yemeği tarifi nasıl yapılır?
Lahana toksinlerden arınma özelliği sayesinde tok tutarken kilo vermeye destek olabilir. Düşük kalori ve karbonhidrat içeriği ile zayıflamaya yardımcı olur. Elele arşivinden Dr. Yasemin Bradley'in diyet lahana yemeği tarifini hatırlamaya ne dersiniz?
Binlerce yıldır dünya genelinde yetiştirilen lahana yemek, turşu, salata gibi pek çok kullanım alanına sahiptir. Etkileyici besin değerlerine sahip olan lahana C vitamini açısından da etkilidir, çiğ veya pişmiş olarak yenebilir ve salata, çorba, güveç ve lahana salatası gibi farklı lezzetlere eklenebilir. (Lahana turşusu kavurması ve lahana turşusu yemeği de ilginizi çekebilir) Ayrıca tarifimize alternatif olarak da sağlıklı atıştırmalık beyaz lahana videosunu da ekliyoruz.
4 kişilik
10 dakika
30 dakika
50 kalori
Lahana Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1/3 lahana
- 2 kırmızı elma
- Taze zencefil (2 ceviz iriliğinde)
- Baharat (örn: 1 tatlı kaşığı acı pul biber veya köri)
- 1 demet maydonoz
- Limon suyu (istediğiniz kadar)
LAHANA HAKKINDA
1
Lahanayı 1,5-2 cm. genişliğinde kıyın.
2
Elmaları kalın rendeleyin.
3
Zencefili ince rendeleyin.
4
Tuz hariç istediğiniz baharatı ekleyin.
5
Bu malzemeyi üzerini geçmeyecek suyla kaynatın. Eğer çorba olmasını istiyorsanız üzerini 3-4 parmak geçecek suyla kaynatın.
6
Piştikten sonra içine ince kıyılmış maydanozu da ekleyin.
7
Kasenize aldıktan sonra istediğiniz kadar limon suyu ekleyebilirsiniz.