Diyet zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır? Diyet zencefilli yılbaşı kurabiyesi tarifi
Yılbaşı ruhuna yakışan detaylardan biri de tabi ki yılbaşı kurabiyesi. Tarçın ya da zencefil ile tatlandırılmış yılbaşı kurabiyesi, nefis aromasıyla hem misafirlerinizin hem de çocuklarınızın kalbini çalacak. Uzm. Dyt. Perihan Kılıç diyet zencefilli yılbaşı kurabiyesi tarifi verdi...
4 kişilik
10 dakika
15 dakika
290 kalori
Diyet Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi için Malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu/yulaf unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı/hindistan cevizi yağı
- 1/4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Fındık kadar zencefil
- 1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1/4 çay kaşığı toz muskat
- 1 bardak pudra şekeri
- 1/4 tatlı kaşığı karbonat
1
Tüm baharatları, pudra şekerini, unu, tuzu ve karbonatı bir kapta karıştırın.
2
Geri kalan malzemeleri ekle katı hamur haline gelene kadar yoğurun.
3
Yapışmaz fırın kağıdına sarıp yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin.
4
Hamur kalıpları ile şekil verin.
5
Yağlı kağıt serdiğin fırın tepsisine yerleştirin.
6
Önceden ısıttığın fırında 170 derecede 10-15 dk pişirin. Afiyet olsun.