Domatesli ve bamyalı fırın makarna
Malzemeler
1 paket penne makarna
500 gr bamya
2 çay bardağı domates püresi
200 gr kiraz domates
2 salçalık kırmızıbiber
1 sivri biber
3 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
2/3 çay bardağı zeytinyağı
250 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
150 gr gravyer peyniri
Tuz
Karabiber
Fesleğen
Hazırlanışı
Makarnayı dişe gelecek şekilde haşlayın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip harmanlayın. Tavaya kalan zeytinyağını ekleyip ısıtın. Üzerine minik doğradığınız sarımsakları ve jülyen doğradığınız biberleri ekleyip soteleyin. Ayıkladığınız bamyayı da ilave edip sotelemeye devam edin. Malzemeler yumuşayınca domates püresini, limon suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Son olarak kiraz domatesleri ekleyip hızlıca soteleyin. Makarnayı fırın kabına alın. üzerine bamyalı malzemeyi ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Son olarak üzerine gravyer peynirini serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.