Dünyadaki besin değeri en yüksek 11 yiyecek

10- YUMURTA SARISI

Yumurta sarısı, bir zamanlar kolesterol içeriği nedeniyle haksız yere şeytanlaştırılmıştı. Bununla birlikte yeni yapılan araştırmalar, bunun tersi olduğunu ispatladı.

Yumurta sarısı bu nedenle gezegendeki en besleyici gıdalardan biridir. Bütün yumurtalar o kadar besleyicidir ki bazen "doğanın multivitamini" olarak anılırlar. Yumurta sarısı vitaminler, mineraller ve kolin dahil çeşitli güçlü besinlerle doludur.

Gözlerinizi koruyabilen ve katarakt ve maküler dejenerasyon gibi göz hastalıkları riskinizi azaltabilen antioksidanlar olan lutein ve zeaksantin bakımından yüksektir.

Yumurta ayrıca yüksek kaliteli protein ve sağlıklı yağlar içerir. Birkaç çalışma, kilo vermeye yardımcı olabileceklerini öne sürüyor.

Ayrıca ucuz, lezzetli ve hazırlanmaları kolaydır.

Yapabiliyorsanız, merada yetiştirilen tavuklardan ve/veya omega-3 bakımından zenginleştirilmiş yumurtalardan elde edilen yumurtaları satın alın. Bu türler, çoğu geleneksel süpermarket yumurtasından daha besleyicidir.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil