Dünyadaki besin değeri en yüksek 11 yiyecek

4- SARIMSAK

Sarımsak gerçekten harika bir besindir. Her türlü yemeği lezzetli hale getirebilir ve çok besleyicidir. C, B1 ve B6 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, bakır, manganez ve selenyum açısından yüksektir.

Birçok çalışma, sarımsağın kan basıncını, toplam ve LDL (kötü) kolesterolü düşürebileceğini düşündürmektedir. Ayrıca HDL (iyi) kolesterolü yükseltmeye yardımcı olarak kalp hastalığı riskini potansiyel olarak azaltır.

Sarımsağın ayrıca çeşitli kanserle savaşan özelliği de vardır. Bazı eski araştırmalar, çok fazla sarımsak yiyen kişilerin, özellikle kolon ve mide kanserleri olmak üzere birçok yaygın kansere yakalanma riskinin çok daha düşük olduğunu öne sürüyor.

Çiğ sarımsak ayrıca önemli antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil