Dünyanın en iyi 10 restoranı
2. El Celler de Can Roca – İspanya
Üç Michelin yıldızının yanı sıra S. Pellegrino’nun 2013′te dünyanın en iyi restoranı, The Acqua Panna’nın ise Avrupa’nın en iyi restoranı seçtiği El Celler de Can Roca, üç erkek kardeşin eseri. En büyük kardeş olan baş aşçı Joan Roca’ya mutfakta 35 kişilik bir ekiple birlikte, pastane şefi olarak kardeşi Jordi Roca eşlik ediyor. Josep Roca ise sommelier olarak konukların şarap seçmesine yardımcı oluyor. En büyük kardeş olan Joan Roca, Escola d’Hosteleria de Girona’da öğrenim gördükten sonra bu okulda eğitmen olmuş. 2000 yılında İspanyol gastronomi Akademisi tarafından “yılın şefi” seçilen Joan’ın çoğu Katalanca ve İspanyolca yayınlanmış 5 kitabı bulunuyor. Joan Roca, 1990’lı yıllarda ortaya çıkan, yiyeceklerin hava geçirmez plastik poşetlerde sıcak suda pişirilmesinden oluşan sous-vide pişirme tekniğinin öncülerinden biri.
Üç Michelin yıldızının yanı sıra S. Pellegrino’nun 2013′te dünyanın en iyi restoranı, The Acqua Panna’nın ise Avrupa’nın en iyi restoranı seçtiği El Celler de Can Roca, üç erkek kardeşin eseri. En büyük kardeş olan baş aşçı Joan Roca’ya mutfakta 35 kişilik bir ekiple birlikte, pastane şefi olarak kardeşi Jordi Roca eşlik ediyor. Josep Roca ise sommelier olarak konukların şarap seçmesine yardımcı oluyor. En büyük kardeş olan Joan Roca, Escola d’Hosteleria de Girona’da öğrenim gördükten sonra bu okulda eğitmen olmuş. 2000 yılında İspanyol gastronomi Akademisi tarafından “yılın şefi” seçilen Joan’ın çoğu Katalanca ve İspanyolca yayınlanmış 5 kitabı bulunuyor. Joan Roca, 1990’lı yıllarda ortaya çıkan, yiyeceklerin hava geçirmez plastik poşetlerde sıcak suda pişirilmesinden oluşan sous-vide pişirme tekniğinin öncülerinden biri.