Ekler tarifi nasıl yapılır?
Oldukça sevilen tatlılardan ekler tatlısı Fransız mutfağının lezzetli tatlılarından. Hem pastanelerdeki gibi hem de Fransız eklerinden yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Hem hafif hem de lezzetli tadıyla herkesin sevdiği tatlı eklerin yapılışını adım adım yazdık. İşte ekler pasta tarifi...
9 kişilik
15 dakika
45 dakika
260 kalori
Ekler için gerekli malzemeler
- 110 gr tereyağı
- 240 gr su
- 120 gr un
- ¼ çay kaşığı tuz
- 4 yumurta
- 1 paket hazır vanilyalı puding karışımı
- 600 gr soğuk süt
- 240 gr krema
- 50 gr pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 kare çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 170 gr pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı sıcak su
1
Fırını önceden 230 derecede ısıtın, tepsiye yağlı kağıt serin.
2
Tencerede 240 gr ile 110 gr tereyağını eritin. Eridikten sonra içine un ve tuzu ekleyerek, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
3
Ardından bir kaba alarak ılımasını bekleyin.
4
Ilıyan hamuru çırpmaya başlayın ve teker teker yumurtaları ekleyerek içerisinde eritin.
5
Sıkma torbasına alın ve fırın tepsisine uzun parmak boyunda şeritler halinde hamuru sıkın.
6
Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin ardından fırın ısısını 160 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin.
7
Kreması için, pudingi ve sütü paket talimatlarına göre pişirin. Ayrı bir kapta kremayı kabarana kadar çırpın. Krema içesine 50 gr pudra şekeri ve vanilin ekleyerek devam edin.
8
Çırpılmış krema ile pudingi birleştirin.
9
Soğuyan ekler hamurlarının ortasını açarak krema ile birleştirin.
10
Üzeri için çikolata ve tereyağını orta boy tencerede kısık ateşte eritin. 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı vanilyayı karıştırın.
11
Pürüzsüz olana ve istenen kıvama gelene kadar her seferinde bir çorba kaşığı sıcak suda karıştırın. Ateşten alın, hafifçe soğutun ve doldurulmuş eklerlerin üzerine gezdirin. Servis edene kadar soğutun. Afiyet olsun.