Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi
Yılbaşı için güzel bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri ekonomik bir yılbaşı menüsü öneriyor. İşte ekonomik yılbaşı menüsü için 4 tarif
Yılbaşı, mutlulukla lezzetli sofralar etrafında toplanıp, ailecek yeni yılı karşılama zamanı. Pandemi sebebiyle dışarıya çıkmasak da, evde mükemmel sofraların etrafında buluşabiliriz. Peki bu mükemmel sofraları mükemmel yapan lezzetler neler? Yılbaşı menüsü için fikir arayanlar için 4 farklı tarif önerisi var. (Bu makalenin ardından meze tarifleri ve yılbaşı mezeleri sayfalarına da bakabilirsiniz)
Zencefili Balkabağı Çorbası
Gerekli malzemeler
- 500 gram balkabağı
- 1 tatlı kaçığı toz zencefil
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 litre su
- 1 tatlı Tuz
- Zeytinyağı
Yapım Aşamaları
- Zeytinyağını tencereye koyup küp küp doğradığımız balkabağı, patates ve havucu ekliyoruz.
- 2-3 dakika kavurduktan sonra toz zencefilli ekliyoruz. 1-2 dakika sonra kaynamış suyu ekliyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçiriyoruz ve 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz.