Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi
Gerekli malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 diş sarımsak
- 2 adet limon
- ½ su bardağı tahin
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzerine için
- 1 yemek kaçığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapım aşamaları
- İçine 1 kaşık karbonat koyduğunuz 1 gece veya en az 4-5 saat
öncesinden ıslattığınız nohutları sudan çıkartıp süzün.
- Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve 45 dk kadar
pişmeye bırakın.
- Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Tahin,
zeytinyağı, ince ince kıyılmış sarımsağı, kimyon ve tuzu bir kâseye
alıp limonların suyunu da ekleyip karıştırın.
- Haşladıktan sonra suyunu süzdüğümüz nohutların kabuklarını
soyun ve hazırladığınız tahinli karışımla mutfak robotunda pürüzsüz
kıvam alıncaya dek çekin.
- Robottan çekme esnasında ısınmaması için birkaç parça buz ilave
edilebilir.