Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi
Gerekli malzemeler
İç pilavı için
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 200 gr Kestane
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı toz biber
Yapım aşamaları
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Tereyağını eritin.
- Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Pirinçleri
ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun.
- Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
- 2- 3 dakika daha kavurun.
- Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9
dakika kadar kısık ateşte demleyin.
- Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve
tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
- Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin.
- Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir
şekilde bağlayın.
- 180 derecede 45 dakika pişirin.