Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi

Kestaneli Tavuk Dolması

Gerekli malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk


İç pilavı için

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gr Kestane
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber


Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz biber


Yapım aşamaları 

  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Tereyağını eritin.
  • Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun. 
  • Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
  • 2- 3 dakika daha kavurun.
  • Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika kadar kısık ateşte demleyin.
  • Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
  • Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin.
  • Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın.
  • 180 derecede 45 dakika pişirin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil