Elma reçeli nasıl yapılır? Adım adım elma reçeli tarifi
Elma reçeli, pratikliği ve lezzeti ile kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Elma her mevsim bulunabilen bir meyve olduğu için her mevsim elma reçeli tarifi hazırlayabilirsiniz. Peki elma reçeli nasıl yapılır? İşte adım adım elma reçeli tarifi...
İçinde C, A, K, E ve B6 vitamini barındıran elma sevilen meyveleri arasında yer alıyor. Pankeklerde, tatlılarda da kullanılan elmanın reçeli de oldukça fazla tercih ediliyor. Elma reçeli yapımını merak ediyorsanız pratik ve lezzetli elma reçeli tarifimize göz atabilirsiniz.
Elmanın faydaları neler?
- Kötü kolestrol seviyesini düşürmek için tüketilebilecek bir besindir.
- Lif ve su bakımından zengin olan elma düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır.
- Haftada en az iki tane tüketildiğinde pankreastaki beta hücrelerindeki doku hasarını önlemeye yardımcı olur.
- Midenin hasar görmesini sağlar.
- İçindeki pektin sayesinde prebiyotik görevi görür.
- Elmayı kabuğu ile tüketirsek bağışık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
- Antioksidan ve antienflamatuar özelliği sayesinde kemik sağlığını korumaya ve kemiklerimizi güçlendirmeye faydalı olabilir.
- Kan şekerinin aniden yükselmesine engel olur. (Elma kilo aldırır mı? başlık haber de ilginizi çekebilir)
4 kişilik
10 dakika
60 dakika
112 kalori
Elma Reçeli Tarifi için Malzemeler
- 1 kg elma
- 2-3 su bardağı şeker
- ½ limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet tane karanfil
1
Elmalar yıkanır, kabukları dikkatlice ince şekilde soyulur.
2
Elmalar eşit küpler halinde doğranır.
3
1 yemek kaşığı limon suyu ile ovduğunuz elmaların üzerine şeker ekleyerek birkaç saat suyunu salana kadar bekletin.
4
Ardından baharatları ekleyerek kaynatmaya başlayın.
5
Kıvam aldıktan sonra altını kapatın. Limon suyu ekleyin ve kavanozlarda saklayın.