Elmalı sufle

Malzemeler
4 yumurta
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
15 gr tereyağı
Pudra şekeri
İç harcı için
1 elma
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı:
Elmanın kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Tereyağını tavada eritin. Esmer şekeri ekleyip eritin. Elma dilimlerini ilave edip pişirin. Kremayı ilave edin. Krema hafifçe ısındıktan sonra karışımın ılınması için tavayı ocaktan alın. Yumurtaların akını sarısından ayırın. Yumurta sarıları, şeker ve kremayı büyük bir cam kaseye alın. Yumurta aklarını ise mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı tereyağı eritilmiş büyük bir tavaya dökün. Her iki yüzünü pişirin. Sufleyi büyük bir servis tabağına alın. üzerine ılık elma dilimlerini ilave edin. Sufleyi ikiye katlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil