Enginar ve salsalı kuzu kebap

Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet sarımsak, dövülmüş
6 adet biberiye, sapları ile birlikte
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tam tahıllı hardal
1 yemek kaşığı kimyon
1 kg. kuzu but, küp şeklinde doğranmış

Salsa malzemeleri
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet enginar kalbi, kabaca doğranmış 
500 gr. kahverengi ya da portobello mantar, dilimlenmiş
4 çorba kaşığı kapari
4 çorba kaşığı maydanoz yaprağı
Tatlandırmak için tuz ve karabiber
16 adet taze defne yaprağı
4 sap taze fesleğen
3 limon, elma dilimi şeklinde kesilmiş 

Hazırlanışı
Kuzu eti hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Kuzuyu ekleyin ve diğer malzemelerle iyice kaplanana kadar karıştırın. En az bir saat dolapta bekletin. Salsa için, bir tavada tereyağını eritip zeytinyağını ekleyin, mantar ve enginarların rengi dönene kadar iyice kavurun. Ocağı kapatın, maydanoz ve kapariyi ekleyip karıştırın. Bir kenarda dinlenmeye bırakın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Marine edilmiş kuzu parçalarının aralarına defne yaprağı koyarak bir şişe dizin. Bir pişirme tepsisine alın ve 20 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak olarak yanında limon ve fesleğen ile servis edebilirsiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil