Erik likörü

Elif Edes Tapan'dan 'Erik Likörü' tarifi...

Malzemeler
• 1 kg Anjelik erik

• 750 ml beyaz şarap

• 100 gr toz şeker

• 1 çubuk tarçın, 2-3 adet karanfil
• 300 ml konyak ya da rom

Hazırlanışı
Erikleri yıkayın ve uzunlamasına etraflarına çentikler atın. Daha sonra erikleri ve şekeri şarapta, kısık ateşte, erikler rengini bırakana, hafif kaynayıp şeker eriyene kadar 5-10 dakika pişirin, kavanoza alın. İçeceğiniz soğuyunca bir tülbente karanfil ve tarçın çubuğu sarın, konyak veya rom ile kavanoza ilave edin. Serin bir yerde iki ay bekletin. Süzdükten sonra servis edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil