Erikli iki renkli muhallebi

Erikli iki renkli muhallebi tarifi

Malzemeler
Sade muhallebi için
4 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
Erikli muhallebi için
500 g erik
3 tatlı kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:
Erikli muhallebi için eriklerin çekirdeklerini çıkartıp robottan geçirerek püre haline getirin. Bir su bardağı su ekleyip 25 dakika kadar pişirin. Ilınınca süzgeçten geçirin. Nişasta ve toz şekeri ekleyerek tekrar pişirin. Sade muhallebi için buğday nişastası ve toz şekeri bir tencerede harmanlayın. Yumurta sarısı ve sütü ilave edip iyice çırpın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Servis kaplarınıza bir kat sade muhallebi bir kat erikli muhallebi olacak şekilde 3 kat yapın. Ilınınca dolaba koyun. Soğuk servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil