Etli samsak tavası

Etli samsak tavası tarifi

Malzemeler
3 yeşil sivri biber
1 kırmızı Arnavut biberi
10-12 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti
12 arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı sumak
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı:
Biberleri küçük küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup iri doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Kuşbaşı kuzu eti ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ekleyip 8-10 dakika kavurun. Salçaları, tuz ve baharatları ekleyin. 2-3 dakika kavurup suyunu ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler suyunu iyice çekince nar ekşisini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.



Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil