Evde açma nasıl yapılır? Adım adım kolay ve pratik açma tarifi, malzemeleri
Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti yumuşacık açmalar küçükten büyüğe herkes tarafından severek tüketiliyor. Peki evde açma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte puf puf kabaran kolay ve pratik açma tarifi...
Kahvaltıların vazgeçilmezi pamuk gibi kıvamı ile hem büyüklerin hem de küçüklerin iştahını oldukça açıyor. Hamur işi tariflerinin en sevileni olan açma, genelde pastanelerden almaya alışkınız. Ancak bu tarif sayesinde açmayı evinizde de yapabilirsiniz. Adım adım kolay ve pratik açma tarifi, Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor. (Bu tarifin ardından videolu kolay ve mayasız poğaça tarifine göz atabilirsiniz.)
5 kişilik
15 dakika
40 dakika
414 kalori
Açma Tarifi için Malzemeler
- 300 ml ılık süt
- 80 ml sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- ½ paket maya
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
1
Maya ve süt bir kap içerisinde karıştırılır ve 5 dakika kadar bekletilir.
2
Un, tuz, şeker bir kaba alınır hazırlanan süt ve sıvıyağ içerisine eklenir.
3
Yumurta da ilave edilerek hamur yoğurulur.
4
Hamurun üzeri kapatılarak yaklaşık 30-40 dakika mayalandırmaya bırakılır.
5
Mayalanan hamurdan bezeler koparılır ve açılır. Rulo yapılarak halka yapılır, fırın tepsisi üzerinde de 10-15 dakika dinlendirilir.
6
Dilerseniz üzerine yumurta sarısı ve çörekotu sürebilirsiniz.
7
Hazırlanan açmalar 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.