Evde hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifi
Pufur pufur hamburger ekmeğini evde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki, köftenin o sıcacık yağını içine çeken hafif kızarmış hamburger ekmeği evde nasıl yapılır? İşte evde hamburger ekmeği yapmak için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Hamburger bugün dünyanın pek çok ülkesinde oldukça popüler bir lezzet. Her gün milyonlarca hamburger tüketiliyor. Bu tarifimizde evde hamburger ekmeği yapımı için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını bulabilirsiniz. Tarifin ardından hamburger köftesi nasıl yapılır başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz.
6 kişilik
15 dakika
20 dakika
270 kalori
Hamburger ekmeği tarifi için gerekli malzemeler
- 500 gr un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 20 gr yaş maya
- 150 ml ılık su
- 200 gr ılık süt
- 1 adet yumurta
- 85 gr tereyağı
1
Ilık su, şeker ve süt bir kapta çırpılır. İçerisine maya koyularak eriyene kadar çırpılır.
2
Karıştırma kabına un ve tuz elenir.
3
Su ve çırpılmış yumurta eklenerek yoğurulur.
4
Üstünü kapatarak ılık yerde 30-35 dakika bekletilir.
5
Mayalanan hamurdan ne büyüklükte burgerler istiyorsanız o şekilde eşit bezelere ayırılır ve fırın tepsisine dizilir. Üzerine bir bez kapatarak 15 dakika daha dinlendirilir.
6
Üzerine yumurta sarısı ve susam dökülerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirilir. Ardından ısı 170 dereceye düşürülerek 10 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun!