Evde kaşar peyniri nasıl yapılır? Kaşar peyniri tarifi ve malzemeleri

Kaşar peyniri tostlarda, kahvaltılarda, böreklerin içinde pek çok farklı şekilde tükettiğimiz vazgeçilmez bir lezzet. Kaşar peynirini evde kendiniz hazırlamak istiyorsanız o zaman bu tarife kesinlikle bakmalısınız. Peki, evde kaşar peyniri nasıl yapılır? İşte yanıtı

Kaşar peyniri tarifinin ardından evde salep nasıl yapılır başlıklı yazı da ilginizi çekebilir. Aşağıda evde kaşar peyniri yapmak için gerekli olan malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz.

15 kişilik
60 dakika
40 dakika
70 kalori

Kaşar peyniri yapımı için gerekli malzemeler

  • 2 litre çiğ süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay bardağı yoğurt
  • ½ çay bardağı Peynir mayası
1 Sütü bir tencereye alınır ve kısık ateşte kaynatılır.
2 Kaynayan sütü soğutulur.
3 Ilık süt içerisine yoğurt ve peynir mayası eklenerek karıştırılır. Kapağı kapatılarak bekletilir.
4 Birkaç saat sonunda ocağa geri alınır ve çırpılarak ısıtılır.
5 Elastik ve toplu bir yapı oluştuğunda süzgeçten süzülür.
6 Süzgeç üzerinde 12 saat bekletilir.
7 Katılaşan peynir rendelenir. Az miktarda ılık su içerisinde eriterek şekil verilir.
8 1 gün dinlendirilir ve soğutulur. Ardından kullanıma hazırdır. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil