Evde kolay makarna hamuru tarifi nasıl yapılır? Adım adım tarif

Makarnasız asla diyenlerden misiniz? Evde kendi makarnanızı yapmak isterseniz sizler için mükemmel bir tarifle geldik. Peki, evde kolay makarna hamuru nasıl yapılır? İşte Gizem Güzey tarafından hazırlanan ve reçetelenen makarna hamuru tarifimiz...

Makarna tutkunlarına müjde! Evde makarna hamuru nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarif tam sizler için... Dışarıda makarna yemekten sıkıldıysanız ve hamurunu evde kendiniz yapmak istiyorsanız bu kolay tarifimize bir bakmalısınız. Gizem Güzey tarafından hazırlanan evde makarna nasıl yapılır reçetesi makarna severler için mükemmel bir tarif... Kesinlikle denemelisiniz. 

4 kişilik
20 dakika
20 dakika
130 kalori

Evde Makarna Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram un
  • 200 gram irmik unu (Semolina)
  • 50 gram zeytinyağı
  • 7 yumurta sarısı
  • 3 tam yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz şeker

MAKARNA HAKKINDA

İtalyanca maccherone kelimesinden gelen makarnanın sözlük anlamı 'irmik veya una yumurta karıştırılarak hazırlanmış türlü biçimlerdeki kuru hamur; bu hamurdan yapılan yemek'tir.
1 Semolina ve unu karıştırın. Karıştırdığınız unu ortası çukur olacak şekilde mutfak tezgahına dökün.
2 Oluşturduğunuz çukur kısma, bütün yumurtaları ve yumurta sarılarını ilave edin.
3 Zeytinyağı, tuz ve şekeri de ilave edin.
4 Unu içeriden dışa doğru yumurtalar akmadan yavaş yavaş karıştırın.
5 Un ve yumurtalar tamamen karıştıktan sonra yoğurmaya devam edin.
6 Toparlanan hamuru yaklaşık 15 dakika katlayarak yoğurun.
7 Hazırladığınız hamuru streç film ile sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
8 Dinlenen hamuru 6 parçaya bölün ve merdane ile unladığınız tezgâhta istediğiniz kalınlıkta açın.
9 Hamurun kenarlarından bıçak yardımıyla fazlalıklarını alın ve hafif hafif unlayarak çok fazla bastırmadan 2 parmak genişliğinde katlayın.
10 İstediğiniz kalınlıkta doğrayın ve yapışmaması için açarak tekrar un serpin.
11 Taze makarnaları pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Ev yapımı makarna, taze olduğu için çok uzun süre pişirilmemesi gerekiyor. Pişmesi için 3-4 dakika yeterlidir.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil