Evde Lor peyniri yapımı

Lor peynirini yapmak hiç zor değil!

Malzemeler
1 litre süt
5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Sütü tabanı kalın olan bir çelik tencerenin içine doldurun. Sütü kabarcıklar çıkıncaya kadar hızlı ateşte ısıtın. Sütü ocaktan alıp sirkeyi ekleyin ve 1-2 dakika tahta kaşıkla karıştırın. Tencerenin üzerini bir mutfak beziyle kapatıp 3 saat bekletin. 3 saat sonra bir cam kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin. Süzgecin içine iki kat tülbent serin. Kesilmiş sütü tülbentin üzerine boşaltın. Peynirin suyunu 2 saat süreyle süzün. Tülbenti dört ucundan tutup kaldırın ve birleştirin. Tübenti üst kısmından sıkarak suyunu süzün. Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapın.


* Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil