Evde salep (sahlep) nasıl yapılır? Salep tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kış mevsimlerinin vazgeçilmezi salepin (sahlep) tarihçesi oldukça eski zamanlara dayanıyor. Peki, kışın sıcak tutmasıyla bilinen salep evde nasıl yapılır? İşte evde salep tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Tarçın katılarak içilen salep kış aylarının da vazgeçilmez içeceklerinden. Bazı kaynaklara Rivayetlere salepin ilk kullanımının Hitit dönemine denk geldiği ve bunun da dondurmada olduğu belirtiliyor. Salep, Osmanlı zamanında saray doktorlarının tıbbi reçetelerinde de yer alıyordu. Bazı orkide türlerinin kökleri (soğanları) ile üretilebiliyor. Kışın sıcaklık hissi veren salep aynı zamanda protein, A vitamini - C vitamini, demir ve potasyum bakımından da zengin. Bu tarifimizde salep tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz. (Evde kaşar peyniri nasıl yapılır? başlıklı yazı da ilginizi çekebilir)
3 kişilik
3 dakika
10 dakika
50 kalori
Sahlep tarifi için gerekli malzemeler
- 600 ml süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı sahlep
- Toz tarçın
SALEP HAKKINDA
1
Süt, sahlep ve şeker ocağa alınır ve kıvam alana, şeker eriyene kadar pişirilir.
2
Tarçın serpilerek servis edilir.