Evde salep (sahlep) nasıl yapılır? Salep tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Kış mevsimlerinin vazgeçilmezi salepin (sahlep) tarihçesi oldukça eski zamanlara dayanıyor. Peki, kışın sıcak tutmasıyla bilinen salep evde nasıl yapılır? İşte evde salep tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Tarçın katılarak içilen salep kış aylarının da vazgeçilmez içeceklerinden. Bazı kaynaklara Rivayetlere salepin ilk kullanımının Hitit dönemine denk geldiği ve bunun da dondurmada olduğu belirtiliyor. Salep, Osmanlı zamanında saray doktorlarının  tıbbi reçetelerinde de yer alıyordu. Bazı orkide türlerinin kökleri (soğanları) ile üretilebiliyor.  Kışın sıcaklık hissi veren salep aynı zamanda protein, A vitamini - C vitamini, demir ve potasyum bakımından da zengin. Bu tarifimizde salep tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz.  (Evde kaşar peyniri nasıl yapılır? başlıklı yazı da ilginizi çekebilir)

3 kişilik
3 dakika
10 dakika
50 kalori

Sahlep tarifi için gerekli malzemeler

  • 600 ml süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sahlep
  • Toz tarçın

SALEP HAKKINDA

Salepin anlamı Türk Dil Kurumu'nda şöyle yer alır: 1-Salepgillerin tek köklü, yumrulu, salkımlı veya başak çiçekli olan örnek bitkisi (Orchis). 2- Bu tozun, şekerli süt veya su ile kaynatılmasıyla yapılan sıcak içecek:
1 Süt, sahlep ve şeker ocağa alınır ve kıvam alana, şeker eriyene kadar pişirilir.
2 Tarçın serpilerek servis edilir.

PÜF NOKTASI

Sahlebin altı çok hızlı tutar bu sebeple sık sık karıştırarak pişirin. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz vanilin koyarak aromasını arttırabilirsiniz.
Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi