Evde şalgam suyu tarifi nasıl yapılır?
Evde şalgam suyu tarifi nasıl yapılır? İşte yapılış aşamaları...
6 kişilik
30 dakika
0 dakika
77 kalori
Evde şalgam suyu tarifi için gerekli malzemeler
- 1 iri boy şalgam
- 1 pancar
- 4 mor havuç
- Yarım ekmek
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 diş sarımsak
- 4-5 kuru acı biber
- 30X30 cm tülbent
- 10 litrelik pet kavanoz
1
Şalgam, pancar ve mor havucu soyun. Şalgam ve pancarı ince dilimleyin. Mor havuçları dörde bölün. Sarımsağı küçük parçalara ayırarak ekleyin.
2
Ekmeği tülbente sarın. Tüm malzemeleri, ekmeği ve acı biberi (acı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz) kavanoza koyun.
3
Limon suyu, tuz ve şekeri 3 litre suya ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kavanoza doldurun.
4
Kavanozun tamamını suyla doldurun. 15 gün serin bir yerde bekletin. Üç günde bir kavanozu hafifçe çalkalayın. Suyu ince bir tülbentten süzün ve cam şişelere doldurun.