Farklılık arayanlara birbirinden leziz 5 salata tarifi
Tahin soslu mercimek salatası
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı yağı
320 gr patates (küpler halinde kesilmiş)
İnce çubuklar halinde kesilmiş 2 büyük havuç (320g)
2 büyük kabak, (375 g) parçalar halinde kesilmiş
2 orta boy kırmızı soğan, ikiye bölünmüş ve dilimlenmiş
1 çay kaşığı kimyon tohumu
2 yemek kaşığı ince kıyılmış zencefil
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
800 gr haşlanmış mercimek
1 limon kabuğu rendesi
Bir avuç nane, kabaca doğranmış
Bir avuç maydanoz, kabaca doğranmış
2,5-3 yemek kaşığı tahin
1 diş ince rendelenmiş sarımsak
2 kaşık yoğurt
Aşama 1
Yağı büyük bir yapışmaz tavada ısıtın. Patatesi ekleyin ve yumuşayana kadar sık sık karıştırarak 5 dakika kızartın. Çok çabuk kahverengileşmeye başlarsa, tavayı bir kapakla kapatın. Havucu, kabağı, soğanı, kimyonu ve zencefili ekledikten sonra sebze yumuşayıncaya ve biraz kızarana kadar sık sık karıştırarak yüksek ateşte pişirin. Ateşten alın ve mercimek, limon kabuğu rendesi, nane ve maydanozu ekleyin.
Aşama 2
Bu sırada tahini sarımsak, yoğurt ve 1 çorba kaşığı su ile karıştırarak sosu hazırlayın. Mercimek salatasını kaselere koyun ve üzerine sosu ve istediğiniz baharatları ekleyin.