Farklılık arayanlara birbirinden leziz 5 salata tarifi
Brokoli Salatası
Malzemeler
300 gr brokoli (hafif haşlanmış ve küçük parçalara bölünmüş)
2 havuç, boylamasına büyük şeritler halinde soyulmuş
50 gr kurutulmuş yaban mersini
50 gr kaju fıstığı, kavrulmuş
Turşu için
80 ml elma sirkesi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
¼ çay kaşığı deniz tuzu
1 kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
Sos için
50ml sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı pekmez şurubu
1 limon, rendelenmiş ve suyu sıkılmış
Aşama 1
Turşu yapmak için küçük bir tavada sirke, şeker ve tuzu ısıtın. Şeker eriyene kadar 1 dakika kaynatın, ardından kırmızı soğanı ilave edin ve 1 dakika pişirin. Altını kapatın, üstünü örtün ve tamamen soğumaya bırakın.
Aşama 2
Brokoliyi, havuçları, kurutulmuş yaban mersinini ve kajuları geniş bir kapta karıştırın. Soğutulmuş soğan turşularını da suyunu süzerek, kaba ekleyin.
Aşama 3
Turşunun suyunu, yağı, pekmezi, limon kabuğu rendesini ve suyunu 2 yemek kaşığı soğuk suyla birlikte çırpın. Sebzelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.