Farklılık arayanlara birbirinden leziz 5 salata tarifi
Portakallı hellim salatası
Malzemeler
2 büyük portakal
1½ yemek kaşığı hardal
1½ çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı, artı kızartma için ekstra yağ
2 büyük havuç, soyulmuş
225g blok hellim, dilimlenmiş
100 gr torba su teresi veya bebek ıspanak
Aşama 1
Portakalları ortadan ikiye ayırın. Yarısının suyunu sıkın, diğer yarısını da küçük dilimler halinde kesin. Hardal, bal, sirke, yağ ve istediğiniz baharatları kaseye ekleyin ve iyice karıştırın.
Aşama 2
Bir sebze soyucu kullanarak havuç şeritlerini soyma kabında soyun. Bir tavada hellimlerin iki tarafı da kızarana kadar birkaç dakika pişirin. Su teresini ya da bebek ıspanakları soyulmuş havuçlarla karıştırın. Tabaklara koyun ve üzerine hellim ve portakalları ekleyin.