Farklılık arayanlara birbirinden leziz 5 salata tarifi

Portakallı hellim salatası

Malzemeler

2 büyük portakal

1½ yemek kaşığı hardal

1½ çay kaşığı bal

1 yemek kaşığı elma sirkesi

3 yemek kaşığı zeytinyağı, artı kızartma için ekstra yağ

2 büyük havuç, soyulmuş

225g blok hellim, dilimlenmiş

100 gr torba su teresi veya bebek ıspanak

Aşama 1

Portakalları ortadan ikiye ayırın. Yarısının suyunu sıkın, diğer yarısını da küçük dilimler halinde kesin. Hardal, bal, sirke, yağ ve istediğiniz baharatları kaseye ekleyin ve iyice karıştırın.

Aşama 2

Bir sebze soyucu kullanarak havuç şeritlerini soyma kabında soyun. Bir tavada hellimlerin iki tarafı da kızarana kadar birkaç dakika pişirin. Su teresini ya da bebek ıspanakları soyulmuş havuçlarla karıştırın. Tabaklara koyun ve üzerine hellim ve portakalları ekleyin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil